• Middel 1
  • Middel 2
  • Middel 3
Publiek en Docent

ALGEMENE LEZINGEN

Enkele keren per jaar organiseren we algemene lezingen waarbij iedereen welkom is! Leer meer over autisme en al haar kenmerken tijdens de infoavond 'Aboutisme' of volg online onze autisme-gerichte webinars.

INFOAVOND 'ABOUTISME'

 

WAT?

Er wordt uitleg gegeven over autisme en de kenmerken. En we rijken alvast tips en adviezen uit om thuis, op school of op de werkvloer toe te passen.

De documentaire "De wereld in mijn hoofd", van de Liga Autisme Vlaanderen, wordt eveneens getoond. Het schetst het portret van 3 kinderen met autisme en hun omgeving. Drie kinderen die de wereld op hun eigen manier ervaren. Drie kinderen die gelijkenissen hebben vanuit hun autisme, maar toch ook weer zo verschillend zijn.

De integere documentaire geeft een inzicht in hoe iemand met autisme de wereld beleeft. Ze maakt het "onzichtbare autisme" voor de buitenwereld zichtbaar.

KOSTPRIJS

5,00 EUR per persoon

INSCHRIJVEN

We houden u op de hoogte als we opnieuw een infoavond organiseren.

WEBINAR 'AUTISME EN PRIKKELGEVOELIGHEID'
WAT?

Tijdens de online webinar wordt een specifiek thema rond autisme besproken. Tips en adviezen rond het thema worden aangereikt.

INHOUD

Personen met autisme hebben vaak last van prikkelgevoeligheid. Prikkels worden bij hen op een andere manier gefilterd. In een drukke klas kunnen ze hier nogal eens last van hebben. Dit kan zich uiten in moeilijk gedrag of uitbarstingen.

Tijdens dit webinar kom je te weten hoe een persoon met autisme prikkels verwerkt. Je leert hoe je prikkelgevoeligheid kan herkennen en hoe je een sensorisch profiel opstelt. We sluiten af met een aantal concrete strategieën om mee aan de slag te gaan.

KOSTPRIJS

5,00 EUR per persoon

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via de details hieronder.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

Iedereen

Maandag
13/02/2023

19:30 - 21:30

Online

MS Teams