9yeMmDxhQYSvju6wOxg7Fg_thumb_3328.jpg

BELEVINGSPARCOURS

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen er uit voort? Aan de hand van een aantal opdrachten en proeven kan je zelf ervaren hoe het is om te leven met autisme.

WAT?

Met het belevingsparcours wordt er kennisgemaakt met het letterlijk denken, de zintuiglijke ervaringen, stroeve motoriek, ... Dit is de ideale manier voor ouders en hulpvelerners om zich in te leven in de denkwereld van kinderen of volwassenen met ASS.

Dit belevingsparcours is specifiek gericht op ouders of grootouders van kinderen met ASS die op de wachtlijst staan of in begeleiding zijn.

INHOUD

De opdrachten worden gedaan in groep en elke opdracht wordt per 2 uitgevoerd. Bij iedere opdracht volgt er een kleine uitleg rond de inhoud betreffende autisme en bespreken we de eigen beleving bij de opdrachten.

Tijdens de autismeweek van 2019 kregen we bezoek van TV Limburg. De journalisten namen zelf deel aan het belevingsparcours. Bekijk hier het filmpje.

tvl.png

KOSTPRIJS

15,00 EUR per deelnemer.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via de details hieronder.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

  • ​De inschrijving staat op naam van het kind met de diagnose ASS.

  • Er worden RTH-sessies geregistreerd op naam van het kind met de diagnose ASS. Hiervoor hebben wij het rijksregisternummer van het kind nodig. 

  • Wij dienen te beschikken over een diagnoseattest of -verslag waarin (het vermoeden van) de diagnose ASS bevestigd wordt door een (kinder)psychiater. 

  • Deze cursus behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Uw kind mag geen gebruik maken van het aanbod van Niet Rechtstreekse Toegankelijk Hulp, zoals een semi-internaat.

  • Enkel deelnemers uit de provincie Limburg kunnen deelnemen aan onze cursussen.

Ouders en grootouders

Woensdag

10/05/2023

09:30 - 12:00

Limburgse Stichting Autisme

Zonhoven