BELEVINGSPARCOURS

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen er uit voort? Aan de hand van een aantal opdrachten en proeven kan je zelf ervaren hoe het is om te leven met autisme.

Tijdens het belevingsparcours wordt er kennisgemaakt met het letterlijk denken, de zintuiglijke ervaringen, stroeve motoriek, ... Dit is de ideale manier voor ouders en professionelen om zich in te leven in de denkwereld van kinderen of volwassenen met ASS.

De opdrachten worden gedaan in groep en elke opdracht wordt per 2 uitgevoerd. Bij iedere opdracht volgt er een kleine uitleg rond de inhoud betreffende autisme en bespreken we de eigen beleving bij de opdrachten.

Tijdens de autismeweek van 2019 kregen we bezoek van TV Limburg. De journalisten namen zelf deel aan het belevingsparcours. Bekijk hieronder het filmpje.
 

tvl.png

Het belevingsparcours is voor ouders of grootouders van kinderen met ASS die op de wachtlijst staan of in begeleiding zijn.

KOSTPRIJS

5,38 EUR per deelnemende ouder/grootouder.

Hou onze website in de gaten voor een volgend belevingsparcours.

Omwille van de aanhoudende coronamaatregelen hebben wij besloten om alle cursussen/activiteiten op onze dienst of op verplaatsing te annuleren tot september. Deze beslissing is genomen om onze veiligheid en die van jullie te kunnen garanderen. We hopen dat we in het najaar 2021 opnieuw cursussen/activiteiten kunnen organiseren op een veilige manier.

Zodra er data vastgelegd zijn, of als we een online aanbod hebben, maken we dit bekend via onze kanalen.