BELEVINGSPARCOURS

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen er uit voort? Aan de hand van een aantal opdrachten en proeven kan je zelf ervaren hoe het is om te leven met autisme.

Tijdens het belevingsparcours wordt er kennisgemaakt met het letterlijk denken, de zintuiglijke ervaringen, stroeve motoriek, ... Dit is de ideale manier voor ouders en professionelen om zich in te leven in de denkwereld van kinderen of volwassenen met ASS.

De opdrachten worden gedaan in groep en elke opdracht wordt per 2 uitgevoerd. Bij iedere opdracht volgt er een kleine uitleg rond de inhoud betreffende autisme en bespreken we de eigen beleving bij de opdrachten.

Het belevingsparcours is voor ouders of grootouders van kinderen met ASS die op de wachtlijst staan of in begeleiding zijn.

Tijdens de autismeweek van 2019 kregen we bezoek van TV Limburg. De journalisten namen zelf deel aan het belevingsparcours. Bekijk hieronder het filmpje.
 

tvl.png

KOSTPRIJS

€ 10,86 per deelnemer.

Er worden 2 RTH-sessies per inschrijving geregistreerd. 

DATA

UUR

LOCATIE

Maandag

09/05/2022

13u30 - 16u00

Zonhoven

Limburgse Stichting Autisme