top of page
grootouders-steunpilaar.jpg

GROOTOUDERCURSUS

Aangezien grootouders vaak instaan voor de opvang van hun kleinkinderen, is het belangrijk om ook hun wat achtergrondinfo mee te geven wanneer er sprake is van autisme. Daarom organiseert LSA voor grootouders van kinderen met autismeop verschillende momenten in het jaar een grootoudercursus over autisme.

WAT?

Een basisvorming autisme gericht op grootouders van kinderen met autisme die regelmatig instaan voor de opvang van hun kleinkind(eren).

INHOUD

De cursus bestaat uit 3 sessies.

Tijdens deze sessies wordt er onder andere stilgestaan bij de kenmerken van autisme, worden er een aantal concrete tips meegegeven, is er een inleefmoment om te ervaren hoe het is om autisme te hebben en is er de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere grootouders.

KOSTPRIJS

45,00 EUR per deelnemende grootouder.

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via de details hieronder.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

  • ​De inschrijving staat op naam van het kind met de diagnose ASS.

  • Er worden RTH-sessies geregistreerd op naam van het kind met de diagnose ASS. Hiervoor hebben wij het rijksregisternummer van het kind nodig. 

  • Wij dienen te beschikken over een diagnoseattest of -verslag waarin (het vermoeden van) de diagnose ASS bevestigd wordt door een (kinder)psychiater. 

  • Deze cursus behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Uw kind mag geen gebruik maken van het aanbod van Niet Rechtstreekse Toegankelijk Hulp, zoals een semi-internaat.

  • Enkel deelnemers uit de provincie Limburg kunnen deelnemen aan onze cursussen.

Grootouders

Woensdag

19/04/2023

26/04/2023

03/05/2023

09:00 - 11:30

Limburgse Stichting Autisme

Zonhoven

bottom of page