top of page
  • Middel 1
  • Middel 2
  • Middel 3
Dewereldinmijnhoofd6.png

DOCUMENTAIRES

Zowel in de cursussen als tijdens vormingsopdrachten van de Limburgse Stichting Autisme wordt er regelmatig met beeldfragmenten gewerkt om het autisme te verduidelijken. Echter, in Vlaanderen is er weinig beeldmateriaal voorhanden waarin autisme bij kinderen met een normale begaafdheid in beeld wordt gebracht.

De Liga Autisme Vlaanderen werkte mee aan volgende twee filmprojecten om autisme bij kinderen in beeld te brengen.

DE WERELD IN MIJN HOOFD

Een integere documentaire die mensen bewust wil maken van de leefwereld van kinderen met autisme, met een focus op inclusie en verbondenheid. In het verlengde van de documentaire is er een brochure, een website met online vormingspakket en een infosessie ontwikkeld. De brochure met toegangscode tot het online vormingspakket is aan te kopen via de Limburgse Stichting Autisme. Wie interesse heeft in de infosessie kan deze hier ook aanvragen. Tijdens de infosessie wordt aan de hand van de documentaire een basisvorming rondom autisme gegeven.

° De Liga Autisme Vlaanderen werkte hiervoor samen met productiehuis Sylvester.

 

RADIO FELIX

Deze film maakt deel uit van de reeks Ket & Doc, met kinderen als doelpubliek. Felix is presentator van zijn eigen radio programma: Radio Felix! Hij bericht over politieke wantoestanden en spannende tenniswedstrijden in zijn eigen verzonnen nieuws-wereld. Op school wordt Felix vaak op de proef gesteld door zijn autisme. Hij gebruikt zijn radioprogramma om de confrontaties op school beter te begrijpen. Er wordt bijkomend een lespakket ontwikkeld voor onderwijzend personeel van kinderen vanaf 10 jaar.

° De Liga Autisme Vlaanderen werkte hiervoor samen met Associate Directors, Ketnet, J.E.F. en VAF.

Meer informatie over deze documentaires en de bijhorende pakketten is terug te vinden op www.ligaautismevlaanderen.be.

bottom of page