top of page
Boeken

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Chloè Bontinck, wetenschappelijk medewerker van de Liga, maakt de brug tussen wetenschappelijk onderzoek en de thuisbegeleidingspraktijk. Dit om de kennis en autismespecifieke ondersteuning van thuisbegeleiders te versterken, maar ook om ervoor te zorgen dat de noden vanuit de praktijk hun weg vinden naar het wetenschappelijk onderzoek.

Concreet bestaat het takenpakket van de wetenschappelijk medewerker uit de volgende taken:

  • De stroom aan wetenschappelijke publicaties rond ASS opvolgen en op een heldere manier vertalen en communiceren naar de thuisbegeleiders (= aanbodgestuurd).

  • Inspelen op de noden van thuisbegeleiders en hun vragen beantwoorden aan de hand van wetenschappelijk onderzoek (= vraaggestuurd).

  • Initiatieven van thuisbegeleidingsdiensten (bv. vorming, studiedagen) ondersteunen met input vanuit wetenschappelijk onderzoek.

  • Samenwerken met wetenschappelijke instellingen in het kader van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek (bv. Academische Werkplaats Autisme).

  • De organisatie van het congres van de Liga Autisme Vlaanderen.

 

Chloè schrijft een bijdrage voor elke editie van de nieuwsbrief MagASSine van de Limburgse Stichting Autisme. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.

Volgende >

bottom of page