kinderen lopen

ZOMERKAMPEN

Vrije tijdsinvulling verloopt bij veel kinderen en jongeren met autisme vaak wat moeilijker. Het veronderstelt namelijk heel wat vaardigheden, zoals sociale contacten aangaan, nieuwe dingen uitproberen, omgaan met veranderingen, … Daarom is het voor deze kinderen vaak minder vanzelfsprekend om deel te nemen aan reguliere kampen. Voor sommige kinderen met autisme lukt dit wel, mits een goede voorbereiding en ondersteuning tijdens het kamp; voor anderen is een regulier kamp moeilijk, omwille van téveel prikkels, téveel onvoorspelbaarheid, té grote groepen, …

Sinds 2018 organiseert de Liga Autisme Vlaanderen, telkens in samenwerking met een partnerorganisatie, zoals Jonge Helden, AFYA en Sport Vlaanderen, zomerkampen exclusief voor kinderen en jongeren met autisme én een normale begaafdheid.

Want álle kinderen hebben recht op fijne vrije tijd!

De begeleidingsteams van deze kampen bestaan uit (sport)animatoren van de partnerorganisatie én medewerkers van de thuisbegeleidingsdiensten autisme. Ook vanuit de Limburgse Stichting Autisme engageren elk jaar verschillende thuisbegeleiders zich om kinderen en jongeren met autisme een leuke kampweek aan te bieden.

Meer informatie over de werking, deelname- en inschrijvingsvoorwaarden van deze zomerkampen is terug te vinden op de website www.ligaautismevlaanderen.be.

CONTACT

Limburgse Stichting Autisme

Donkweg 49

3520 Zonhoven

011 55 99 60

LSA@wegwijs.stijn.be

> Meer contactgegevens

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en kom meer te weten over autisme-gerelateerde thema's en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief 'Magassine'. 

label_Erkend_gesubsidieerd zw.png

Maakt deel uit van

Logo ESP lang.png

© Limburgse Stichting Autisme 2020