top of page

MOVIE MONDAY

Op de tweede dag van de autismeweek staan films en series centraal. Wist je dat personen met autisme hier veel belang aan hechten?

THE REASON I JUMP

Op 6 april 2022 wordt in België de film "The Reason I Jump” gereleased. Ze zal worden voorgesteld in geselecteerde zalen. 

 

De documentaire vertelt het verhaal van de 13-jarige Japanse Naoki. Hij heeft een bijzondere vorm van autisme waardoor hij niet in staat is te praten. Toch vindt hij een manier om te communiceren.

 

Gebaseerd op zijn boek, neemt deze verrassende documentaire je mee op een fascinerende reis waarbij Naoki en vijf lotgenoten ontdekken wat autisme voor hen betekent.

ONTDEK HIER DE TRAILER!

YOUTUBEKANAAL LSA

Wist je dat LSA een eigen YouTube-kanaal heeft?

 

Op dit kanaal posten we filmpjes over onze werking (wat is thuisbegeleiding?, wat is GIO?, …), maar ook over autisme in het algemeen en rond bepaalde thema’s. We proberen hier steeds ook praktische tips aan te koppelen waar jullie zelf mee aan de slag kunnen. Denk bijvoorbeeld aan hoe je een vakantieperiode of de feestdagen autismevriendelijker kan maken.

 

Neem dus zeker een kijkje op ons YouTube-kanaal en… veel kijkplezier!

Wereld Autisme Dag 2020

In 2020 namen de thuisbegeleiders van LSA dit filmpje op om iedereen een fijne Wereld Autisme Dag te wensen!

WIST JE DAT...

... Personen met autisme opnieuw en opnieuw en opnieuw naar dezelfde film of serie kunnen kijken?

 

Dit kunnen we kaderen vanuit hun nood aan duidelijkheid. Doordat ze weten wat er gaat komen, biedt dit voorspelbaarheid en rust.

 

Nu weet je dus waarom iemand urenlang naar dezelfde afleveringen van FC De Kampioenen of De Buurtpolitie kan kijken!

Twee kinderen tv kijken
bottom of page