top of page
Baby spelen met bouwstenen
MAAK METEEN GEBRUIK VAN ONS

ONDERSTEUNINGSAANBOD

VORMINGEN EN BIJSCHOLINGEN

Wil je meer te weten komen over autisme en autisme-gerelateerde thema's? Heb jij of je kind pas de diagnose ASS gekregen en zit je met een hoop vragen?  Maak kennis met onze cursussen en vormingsmomenten, op maat van gezinnen, personen met ASS en hulpverleners. 

De Autitheek is een documentatie- en informatiecentrum over ASS en gerelateerde thema's. Iedereen (ouders, hulpverleners, studenten, andere diensten, …) krijgt er de kans om meer te weten te komen over autisme.

 

Meer specifiek bestaat de Autitheek uit een bibliotheek, videotheek en spelotheek. Zo is er een ruim aanbod aan boeken, folders en dvd’s over autisme en aanverwante thema’s. Daarnaast is er autismespecifiek spelmateriaal of gekend speelgoed dat we zelf autiproof maakten. In de themadozen is er praktisch uitgewerkt materiaal terug te vinden. Zo is er een boosdoos, eetdoos, vrijetijdsdoos, volwassendoos,...

De Autitheek is elke donderdag open van 9 tot 16u30.

      Donkweg 49, 3520 Zonhoven

DSC_3751.JPG

SOCIALE MEDIA

Volg onze sociale mediakanalen om op de hoogte te blijven van onze vormingen, activiteiten en interessante tips voor ouders, kinderen en volwassenen met ASS.

TUESDAY TIP

Elke dinsdag een nieuwe, bruikbare tip rond autisme voor jong en oud op Facebook en Instagram!

ASS VISUEEL UITGELEGD

Ons YouTubekanaal heeft tal van filmpjes over autisme en hoe je er in bepaalde situaties mee kunt omgaan.

LSA BLOG

Op onze LSA blog vind je autisme-gerelateerde artikels terug, en houden we je op de hoogte van ons laatste nieuws en evenementen.

> Lees hier onze blog

Wil je onze viermaandelijkse nieuwsbrief gratis ontvangen je mailbox? Schrijf je dan in via het inschrijvingsformulier, onderaan onze website.

smartmockups_l6bvgirp.jpg

AUTISME CHAT

Bij de Autisme Chat kan je anoniem terecht met autismegerelateerde vragen en/of zorgen, zoals opvoedingsgerelateerde vragen, nood aan een luisterend oor, informatieve vragen, oplossingsgerichte ondersteuning, een situatie bespreken en samen nadenken …

Ze wordt bemand door professionele begeleiders van de vier thuisbegeleidingsdiensten autisme van Vlaanderen.

Je kan met ons chatten op volgende momenten:

  • Maandag tussen 18u en 22u

  • Dinsdag tussen 18u en 22u

  • Woensdag tussen 14u en 22u

  • Donderdag tussen 18u en 22u

Er wordt geen nieuw gesprek meer gestart na 21u45.
De Autisme Chat is gesloten op feestdagen.

autisme chat.png
bottom of page