top of page
Speels gezin

OUDERCURSUS

Voor ouders van kinderen met autisme organiseert LSA op verschillende momenten in het jaar een basiscursus over autisme.

De cursus wordt zowel op locatie (6 sessies) als online (3 sessies) gegeven. De cursussen zijn opgesplitst voor ouders van kinderen tot 14 jaar en ouders van kinderen vanaf 14 jaar.

WAT?

Een basisvorming autisme gericht op ouders van kinderen met autisme, verdeeld over verschillende sessies.

INHOUD

Tijdens de eerste sessies wordt algemene uitleg gegeven rond autisme: wat is autisme, oorzaken van autisme, theorieën rond autisme, zintuiglijke ervaringen... We bespreken de kenmerken van het gedrag van kinderen met autisme. Er wordt ook een inleefmoment gepland rond de verschillende kenmerken van autisme.

De laatste sessie is voorbehouden voor vragen van de ouders, er wordt praktische informatie meegedeeld en er wordt er tijd gemaakt voor het uitwisselen van ervaringen.​

KOSTPRIJS

  • Oudercursus op locatie: 95 euro per deelnemende ouder (6 sessies)

  • Online oudercursus: 35 euro per deelnemende ouder (3 sessies).

INSCHRIJVEN

Inschrijven kan via de details hieronder.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

INSCHRIJVINGSVOORWAARDEN

  • ​De inschrijving staat op naam van het kind met de diagnose ASS.

  • Er worden RTH-sessies geregistreerd op naam van het kind met de diagnose ASS. Hiervoor hebben wij het rijksregisternummer van je kind nodig. 

  • Wij dienen te beschikken over een diagnoseattest of -verslag waarin (het vermoeden van) de diagnose ASS bevestigd wordt door een (kinder)psychiater. 

  • Deze cursus behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Uw kind mag geen gebruik maken van het aanbod van Niet Rechtstreekse Toegankelijk Hulp, zoals een semi-internaat.

  • Enkel deelnemers uit de provincie Limburg kunnen deelnemen aan onze cursussen.

Ouders van kinderen tot 14 jaar

Donderdag

20/04/2023

27/04/2023

04/05/2023

11/05/2023

25/05/2023

01/06/2023

19:00 - 21:30

Sint Oda

Pelt

OUDERCURSUSSEN 2023-2024

Binnenkort wordt ons nieuwe aanbod voor 2023-2024 bekend gemaakt. Houd onze website en socials in de gaten voor meer informatie en inschrijvingsmogelijkheden.

bottom of page