OUDERCURSUS

Voor ouders van kinderen met autisme (op wachtlijst of in begeleiding) organiseert LSA op verschillende momenten in het jaar een basiscursus over autisme.

De cursus bestaat uit 5/6 sessies.

Tijdens de eerste sessies wordt algemene uitleg gegeven rond autisme (wat is autisme, oorzaken van autisme, theorieën rond autisme, zintuiglijke ervaringen) en bespreken we de kenmerken van het gedrag van kinderen met autisme. Er wordt ook een inleefmoment gepland rond de verschillende kenmerken van autisme.

De laatste sessie is voorbehouden voor vragen van de ouders, er wordt praktische informatie meegedeeld en er wordt er tijd gemaakt voor het uitwisselen van ervaringen.

De cursussen zijn opgesplitst voor ouders van kinderen -14 jaar en ouders van kinderen +14 jaar.

KOSTPRIJS

De oudercursus kost 90 euro per deelnemende ouder.

Uw inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

Info: Deze cursus behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Bijgevolg zullen hiervoor RTH-sessies geregistreerd worden.

Omwille van de aanhoudende coronamaatregelen hebben wij besloten om alle cursussen/activiteiten op onze dienst of op verplaatsing te annuleren tot september. Deze beslissing is genomen om onze veiligheid en die van jullie te kunnen garanderen. We hopen dat we in het najaar 2021 opnieuw cursussen/activiteiten kunnen organiseren op een veilige manier.

Binnenkort organiseren we voor de eerste keer een online oudercursus, meer info kan je hier terugvinden.

CONTACT

Limburgse Stichting Autisme

Donkweg 49

3520 Zonhoven

011 55 99 60

LSA@wegwijs.stijn.be

> Meer contactgegevens

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en kom meer te weten over autisme-gerelateerde thema's en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief 'Magassine'. 

label_Erkend_gesubsidieerd zw.png

Maakt deel uit van

Logo ESP lang.png

© Limburgse Stichting Autisme 2020