VORMINGEN VOOR GEZINNEN

Een kind met autisme heeft een impact op het hele gezin. Met ons ondersteuningsaanbod voor gezinnen, richten we ons op de meest betrokkene.

De oudercursus is een basisvorming autisme waarbij ouders kennis maken met de belangrijkste kenmerken. Er worden tips en adviezen gegeven rond de dagelijkse omgang met je kind.

De ImPACT-training helpt ouders van jonge kinderen met ASS om de sociale betrokkenheid, de taal, imitatie en spel te stimuleren. ImPACT staat voor 'Improving Parents As Communication Teachers', ofwel 'ouders versterken als lesgevers in communicatie'.

De brussenwerking is er voor broers en/of zussen van kinderen met ASS. Heb jij een broer of zus met autisme en wil je hier meer over leren? Heb je het gevoel dat je je altijd moet aanpassen? Wil je ook eens wat positieve aandacht en andere brussen leren kennen?

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen er uit voort?

Met het belevingsparcours ervaar je zelf het is om te leven met autisme.

Een infoavond met algemene uitleg rond het autisme spectrum stoornis. Met de vertoning van de documentaire "De wereld in mijn hoofd" van de Liga Autisme Vlaanderen. Iedereen is welkom!

CONTACT

Limburgse Stichting Autisme

Donkweg 49

3520 Zonhoven

011 55 99 60

LSA@wegwijs.stijn.be

> Meer contactgegevens

MENU

Over ons

Zorgaanbod

Vormingen

Autisme

Liga Autisme Vlaanderen

MEER INFO

Nieuws

Werken bij LSA

Steun ons

Uw mening

GDPR/DRM

Links

Cookie Policy

NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws en kom meer te weten over autisme-gerelateerde thema's en schrijf je in voor onze driemaandelijkse nieuwsbrief 'Magassine'. 

label_Erkend_gesubsidieerd zw.png

Maakt deel uit van

© Limburgse Stichting Autisme 2020