top of page
Therapeut

VORMINGEN VOOR  HULPVERLENERS EN ONDERWIJS

Als hulpverlener of leerkracht kom je vaak in contact met kinderen en personen met autisme en hun netwerk. Ouders zitten met vragen wanneer hun kind pas de diagnose heeft gehad. Volwassenen hebben vragen over hun dagelijkse routine. Om je te ondersteunen in de hulpverlening van de cliënt, organiseren we ook vormingen op maat van hulpverleners.

9yeMmDxhQYSvju6wOxg7Fg_thumb_3328.jpg

BELEVINGSPARCOURS

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen eruit voort?

Publiek en Docent

INFOAVOND

Een basisvorming autisme met vertoning van de documentaire 'De Wereld in mijn Hoofd'. Iedereen is welkom!

Aantekeningen

VORMING OP MAAT

Diensten die specifiek willen werken rond een bepaalde casus of een thema waarmee ze binnen hun werkveld vastlopen, kunnen een vorming op maat aanvragen.

BELEVINGSPARCOURS

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen er uit voort?  Aan de hand van een aantal opdrachten en proeven kan je zelf ervaren hoe het is om te leven met autisme.

Tijdens het belevingsparcours wordt er kennis gemaakt met het letterlijk denken, de zintuiglijke ervaringen, stroeve motoriek ... Dit is de ideale manier voor ouders en professionelen om zich in te leven in de denkwereld van kinderen of volwassenen met ASS.

De opdrachten worden gedaan in groep en elke opdracht wordt per 2 uitgevoerd. Bij iedere opdracht volgt er een kleine uitleg rond de inhoud betreffende autisme en bespreken we de eigen beleving bij de opdrachten.

 

Dit belevingsparcours is gericht op hulpverleners en onderwijzend personeel.

KOSTPRIJS

Gratis.

AANVRAGEN

Wenst u een belevingsparcours te volgen met uw team (van hulpverleners)? Dit kan op onze locatie in Zonhoven of op uw eigen locatie.

Stel uw vraag via lsa@wegwijs.stijn.be. Vertel ons wie u bent, hoeveel deelnemers het belevingsparcours wensen te volgen en op welke locatie u dit wenst door te laten gaan.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op voor verdere afspraken.

Tijdens de autismeweek van 2019 kregen we bezoek van TV Limburg. De journalisten namen zelf deel aan het belevingsparcours. Bekijk hier het filmpje.

tvl.png
Belevingsparcours
INFOAVOND

Tijdens de infoavond wordt een algemene uitleg gegeven omtrent het autismespectrum-stoornis en haar kenmerken en worden er alvast nuttige tips aangereikt om thuis, op school of op de werkvloer toe te passen.

De documentaire "De wereld in mijn hoofd", van de Liga Autisme Vlaanderen, wordt eveneens getoond. Het schetst het portret van 3 kinderen met autisme en hun omgeving. Drie kinderen die de wereld op hun eigen manier ervaren. Drie kinderen die gelijkenissen hebben vanuit hun autisme, maar toch ook weer zo verschillend zijn. De integere documentaire geeft een inzicht in hoe iemand met autisme de wereld beleeft. Ze maakt het "onzichtbare autisme" voor de buitenwereld zichtbaar.

Iedereen is welkom: ouders, grootouders, familie, personen met ASS, professionelen, leerkrachten, studenten en andere geïnteresseerden. 

We houden u op de hoogte wanneer er weer een infoavond georganiseerd wordt.

Infoavond
VORMINGEN OP MAAT

Scholen of voorzieningen die specifiek willen werken rond een bepaalde casus of een thema, waarmee ze binnen hun werkveld vastlopen, kunnen ook beroep doen op onze knowhow.


Op vraag van de school of voorziening komen wij ter plaatse en gaan we in op jullie vraag aan de hand van een powerpoint, praktische inleefoefeningen en eventuele filmfragmenten gekoppeld aan een theoretische basiskennis over autisme.


VOOR WIE?
Deze vormingen op maat kunnen we aanbieden aan alle scholen (gewoon of buitengewoon, kleuter tot hoger onderwijs) binnen Limburg. Ook voorzieningen voor personen met een handicap en diensten binnen de geestelijke gezondheidszorg of de bijzondere jeugdzorg kunnen beroep doen op onze kennis.

AANVRAGEN

Stuur ons uw gegevens en vraag door via het online aanvraagformulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Vormingen op maat
bottom of page