top of page

WISHING
WEDNESDAY

Een autivriendelijke wereld. Dat is waar we naar toe willen gaan. Wens iemand met autisme een fijne Wereld Autisme Dag of zet iemand die voor je zorgt in de bloemetjes.

AUTIVRIENDELIJKE WERELD

Vandaag is het tijd voor Wishing Wednesday. Als onze thuisbegeleiders één wens zouden mogen doen, dan wensten we een autismevriendelijkere wereld. Dat is een wereld waarin mensen zich bewust zijn van het anders zijn van anderen en hier respectvol en begripvol mee omgaan.

 

Om hierrond meer bewustzijn te creëren, bieden wij als dienst jaarlijks diverse vormingen aan voor iedereen die in contact komt met personen met autisme. Tijdens deze vormingen wordt ingezet op kennisdeling aan de hand van theorie en praktische tips, leren we jullie door de auti-bril kijken naar het kind, de jongere of de volwassene met ASS en maken we tijd om je ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen.

Kopie van WAD teaser.png

BEKIJK HIER ONS VORMINGSAANBOD:

Speels gezin

VOOR GEZINNEN

Wil je als (groot)ouder meer te weten komen over autisme? Zijn er broers of zussen die vragen hebben?

Kinderen handen opsteken

VOOR SCHOLEN

Zitten er leerlingen met ASS in je klas? Wil je de school auti-vriendelijk maken?

Psychologist Session_edited.jpg

VOOR HULPVERLENERS

Komt jouw organisatie in contact met personen met ASS en kunnen wij je hier in ondersteunen?

VERSTUUR ZELF EEN WENS

Onze bewoners van Vijverplein en deelnemers van de Kapelanij knutselen erop los in de dagbesteding! Zo maken ze regelmatig wenskaartjes.

 

Heb jij een wens voor iemand uit je omgeving? Is er iemand die je graag een complimentje wil geven, die een opkikkertje kan gebruiken of die je een hart onder de riem wil steken?

Verstuur jouw wens, compliment of bedankje met een zelfgemaakt kaartje!

 

Speciaal voor jou maakten onze gasten een stappenplan zodat jij een wenskaartje zelf kan knutselen. Met deze knutseltip heb je een invulling van je woensdagnamiddag en zal je iemand uit je omgeving erg blij maken!


wishing wednesday_edited.jpg

Post jullie wenskaartje in de reacties op Facebook of Instagram en/of laat ons weten wat jij je kind, broer/zus, ouder, partner, collega, begeleider, … toewenst! Wij kijken alvast uit naar jullie mooie creaties! 

 

PS: Knutsel je niet zo graag, maar wil je iemand wel een wenskaartje toesturen? Ga dan langs in ons MagASSijntje en koop er een creatie van één van onze cliënten met ASS!

 

Veel knutsel- en/of schrijfplezier!

COMPLIMENT OF NIET?

Personen met ASS hebben moeite met wederkerigheid in sociale interacties. Wanneer je je kind, brus of partner… met ASS een complimentje geeft, zou het dus kunnen dat je daaropvolgend niet meteen een complimentje terug krijgt. Neem dit zeker niet persoonlijk!

 

Dat communicatie met personen met autisme vaker als een eenrichtingsverkeer ervaren wordt, wekt jammer genoeg vaak de idee dat ze egoïstisch zouden zijn. Dit is echter niet correct. Egoïstische mensen houden geen rekening met anderen, terwijl ze wel kunnen inschatten wat de ander zijn wensen zijn.

 

Personen met ASS zijn daarentegen meer egocentrisch. Ook zij houden vaak minder rekening met anderen, maar net omdat ze niet of moeilijk kunnen inschatten wat een ander graag heeft of wenst.

 

Heb je dus bepaalde verwachtingen van je kind, brus, partner, …? Verwoord dan duidelijk wat je van hem of haar verwacht.  

bottom of page