LSA. Autitheek lok.2 (05).JPG

De Autitheek is een documentatie- en informatiecentrum over ASS en gerelateerde thema's. Iedereen (ouders, hulpverleners, studenten, andere diensten, …) krijgt er de kans om meer te weten te komen over autisme.

 

Meer specifiek bestaat de Autitheek uit een bibliotheek, videotheek en spelotheek. Zo is er een ruim aanbod aan boeken, folders en dvd’s over autisme en aanverwante thema’s. Daarnaast is er autismespecifiek spelmateriaal of gekend speelgoed dat we zelf autiproof maakten. In de themadozen is er praktisch uitgewerkt materiaal terug te vinden. Zo is er een boosdoos, eetdoos, vrijetijdsdoos, volwassendoos,...

De Autitheek is elke donderdag open van 9 tot 16u30.

> Klik hier voor een overzicht van ons beschikbaar materiaal.

Maak kennis met de Autitheek via onderstaand filmpje:

SNOEZELKOFFER

 

Vanuit de Autitheek en dankzij de financiële steun van Rotary Club Zonhoven zijn er twee snoezelkoffers ontwikkeld. Een derde snoezelkoffer is in de maak.

Door een andere zintuiglijke verwerking van prikkels bij personen met autisme kunnen ze vaak onder- of overprikkeld worden, en het is hier waar de zorgvuldig geselecteerde materialen in deze snoezelkoffers op willen inspelen. Personen die snel overprikkeld raken, kunnen bijvoorbeeld weer tot rust komen door te luisteren naar rustgevende muziek, door te kijken naar bewegende vloeistoffen of door zich even af te zonderen in een gesloten ruimte zoals het tentje. Personen die snel onderprikkeld zijn, kunnen bijvoorbeeld op zoek gaan naar extra prikkels aan de hand van een verzwaringsdeken, een drukvest of een stressbal.

 

Momenteel zijn de snoezelkoffers enkel uit te lenen door gezinnen in begeleiding

AUTITHEEK