top of page
DSC_3751.JPG

AUTITHEEK

De Autitheek is een documentatie- en informatiecentrum over ASS en gerelateerde thema's. Iedereen (ouders, hulpverleners, studenten, andere diensten, …) krijgt er de kans om meer te weten te komen over autisme.

Meer specifiek bestaat de Autitheek uit een bibliotheek, videotheek en spelotheek. Zo is er een ruim aanbod aan boeken, folders en dvd’s over autisme en aanverwante thema’s. Daarnaast is er autismespecifiek spelmateriaal of gekend speelgoed dat we zelf autiproof maakten. In de themadozen is er praktisch uitgewerkt materiaal terug te vinden. Zo is er een boosdoos, eetdoos, vrijetijdsdoos, volwassendoos,...

> Bekijk hier ons uitleenmateriaal.

VITRUELE RONDLEIDING

Breng alvast een virtueel bezoek aan de Autitheek en Spelotheek.

De Autitheek is elke donderdag open van 9 tot 16u30.

      Donkweg 49, 3520 Zonhoven

Snoezelkoffer
Zandlopers 1.jpg

SPELOTHEEK

Door een andere zintuiglijke verwerking van prikkels bij personen met autisme kunnen ze vaak onder- of overprikkeld worden. En daar willen we met de snoezelkoffer op inspelen aan de hand van zorgvudlig geselecteerde materialen. 

Personen die snel overprikkeld raken, kunnen bijvoorbeeld weer tot rust komen door te luisteren naar rustgevende muziek, door te kijken naar bewegende vloeistoffen of door zich even af te zonderen in een gesloten ruimte zoals het tentje. Personen die snel onderprikkeld zijn, kunnen bijvoorbeeld op zoek gaan naar extra prikkels aan de hand van een verzwaringsdeken, een drukvest of een stressbal.

 

Momenteel zijn de snoezelkoffers enkel uit te lenen door gezinnen in begeleiding

SNOEZELKOFFER

Maak virtueel kennis met de snoezelkoffer en haar materialen.

Dankzij de financiële steun van Rotary Club Zonhoven.

WORD VRIJWILLIGER IN ONZE AUTITHEEK EN SPELOTHEEK

Ben jij ouder dan 18 jaar en kan jij je steentje bijdragen in onze Autitheek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij bieden je een warme vrijwilligersplaats in ruil voor jouw betrokkenheid met bezoekers en bijkomende taken.

> Lees meer

bottom of page