top of page
vormingen2.jpg

VORMINGSAANBOD

Wil je meer te weten komen over autisme en autisme-gerelateerde thema's? Heb jij of je kind pas de diagnose ASS gekregen en zit je met een hoop vragen?  Maak kennis met onze cursussen en vormingsmomenten, op maat van gezinnen, personen met ASS en hulpverleners. 

Speels gezin

OUDERCURSUS

Basisvorming autisme voor ouders van kinderen met autisme, inclusief het belevingsparcours waarbij je zelf kan ervaren hoe mensen met autisme prikkels verwerken.

selfie

GROOTOUDERCURSUS

Basisvorming autisme gericht op grootouders die regelmatig hun kleinkinderen opvangen. Ervaar zelf hoe kinderen met autisme prikkels ervaren a.d.h.v het belevingsparcours.

impact.jpg

IMPACT-TRAINING

Communicatie training voor ouders van jonge kinderen met autisme.  Leer hoe je de sociale betrokkenheid, de taal, de sociale imitatie en het spel je kind zelf kunt stimuleren.

Spelende kinderen

BRUSSENWERKING

Voor broers en zussen van kinderen met autisme die meer willen leren over autisme en samen een leuke tijd willen beleven.

Afbeelding2_edited.jpg

BELEVINGSPARCOURS

Ervaar zelf hoe iemand met autisme prikkels ervaart en verwerkt aan de hand van interactieve opdrachten. Nadien volgt er een theoretische uitleg over de prikkelverwerking van personen met autisme.

Support Group Meeting

PRAATAVONDEN

Wissel verhalen en ervaringen uit met andere personen met ASS, ouders, partners,... over specifieke autisme gerelateerde thema's.

aboutisme.png

INFOAVONDEN & WEBINARS
Leer meer over autisme en al haar kenmerken tijdens de infoavond 'Aboutisme' of volg online onze webinars over autisme-gerelateerde thema's. Iedereen is welkom!

Aantekeningen

VORMING OP MAAT VOOR HULPVERLENERS

Hulpverleners die werken rond een bepaalde casus of een thema waarmee ze binnen hun werkveld vastlopen, kunnen een vorming op maat aanvragen.

Vormingkalender
bottom of page